Skyvedører gir deg mer plass

Skyvedører gir deg mer plass

Hvor mange ganger har du ikke hørt at folk har plassmangel hjemme? Mangel på gulvareal og at dører tar for mye plass er en stor grunn til dette. En enkel og smart løsning er å installere skyvedører. Les hvilke råd vår leverandør Sweedor har. 

Spesielt i de store byene i Norge ser vi høyere press og stigende priser i boligmarkedet. Mange bor derfor i små boliger med begrenset gulvareal og et behov for å utnytte kvadratmeterne så godt som mulig. Med fokus på kreative og smarte løsninger kan boligen innredes slik at plassen utnyttes best mulig.

Mer plass med skyvedører 

En smart og trendy løsning er å bytte ut tradisjonelle dører med skyvedører. Innebygde skyvedører, også kalt «skyvevegger», kan lett og diskret forsvinne inn i veggen når de åpnes. Siden man ikke trenger å beregne plass til åpning og lukking av dørene, kan man heller konsentrere seg om for eksempel hvor den nye lampen skal plasseres. Kanskje det også blir plass til en liten lesekrok eller mer oppbevaring. Dersom boligen har murvegger, eller andre type vegger hvor det ikke kan monteres innebygde skyvedører, kan man gå for en utenpåliggende skyvedør. En slik skyvedør trenger kun veggplass slik at man unngår å bruke gulvplassen.

Eksempel på utenpåliggende skyvedør

Smart tilbehør og fine detaljer 

Swedoor har et bredt sortiment av tilbehør som kan få det optimale ut av skyvedøren. Dørene kan for eksempel åpnes og lukkes med en skyvedørsskål som finnes både som oval og rund, i krom eller messing. For et mer eksklusivt preg tilbys også elegante vridere i nyansene; silver, stainless, gold og bronze. På skyvedører inn til rom man ønsker å låse, for eksempel bad, kan tilbehør som hakelås eller WC-lås være en god løsning. Videre kan utenpåliggende skyvedører monteres med skyvedørskapper over skinnen, eller med en retroskinne som gir et røft skyvedørsoppheng. Et annet alternativt er en eksklusiv og dekorativ skyvedørskinne i rustfri stål. På innfelte skyvedørsløsninger kan det monteres Soft-Close, som gir en dempet lukkefunksjon slik at døren ikke smeller igjen.

Les mer om tilbehør til skyvedører her.

Dører med flere funksjoner 

Andre plassbesparende muligheter er å gjøre døren til en del av det øvrige interiøret. Som eksempel kan en smart løsning være å integrere et speil på skyvedøren i et kompakt soverom med lite veggplass. Døren fungerer dermed som både vegg og speil, og gir større plass til andre møbler. En annen mulighet er å integrere en tavle eller et whiteboard på døren til kjøkkenet eller barnerommet, og kanskje glass i døren inn til stuen. Dette slipper lyset bedre til og bidrar til en større romfølelse. Er derimot rommet stort, kan en skyvedør også være en fin måte å dele rommet i to.

Alle innerdører fra Swedoor kan leveres som skyvedører. Utvalget er derfor stort og bredt i form av både design og størrelser. Se mer på: swedoor.no/produkter/innerdoerer/skyvedoerer/