Bygg hus med utleiedel - tenk langsiktig og økonomisk

Bygg hus med utleiedel - tenk langsiktig og økonomisk

Å realisere husdrømmen kan være en økonomisk utfordring for mange. Det krever mange år med hard jobbing, forpliktende sparing og et syn av et hårete mål som blir litt klarer for hver dag. Ofte er banken den siste og avgjørende parten som må godkjenne prosessen med et finansieringsbevis. Om steget frem til byggeprosessen skal være noe enklere kan hus med utleiedel være løsningen. 

La deg rive med i tegneprosessen

Vi ser ofte at mange blir ivrige i tegneprosessen, og ønsker seg mer enn de egentlig har råd eller evne til. Om man ønsker at de kostnadsstore løsningene en dag skal bli realitet, må man muligens se etter flere muligheter i byggeprosessen. Med en utleiedel har man en ekstra inntekt, som kan gjøre banken litt snillere enn de egentlig ville vært.

Mange ser for seg at man må bygge en ekstra sokkelleilighet for å få rom til utleieenheten. Men det aller enkleste, hvis du har tomt og rettighet til det, vil være å forlenge ditt eget hus. Da vil du enklere kunne skille innganger, uteområder og kanskje også parkeringsplasser. Selv med utleiedel, vil du fortsatt kunne beholde opplevelsen av å bo i en enebolig. 

Hillevåg - funkishus med utleiedel
I Hillevåg er hele sokkelen utleiedel med to soverom
Utleiedelen i Hillevåg

Legg til rette for tiårene som kommer

Dersom du leier ut mindre enn halvparten av din egen bolig, er leieinntektene skattefrie. Dermed kan en slik løsning være en svært god investering når du skal bygge nytt hus. Ikke nok med at du selv sitter igjen med svært gode leieinntekter skattefritt, men boligens verdi vil også stige.

En bolig med utleiedel gir ikke bare økonomiske fordeler. Du kan også tilpasse størrelsen på huset til akkurat den livsfasen man er i. Med vårt fleksible hus, Hitra, har man utleiemuligheter som fint smelter sammen med resten av huset om man selv ønsker å bruke det. Det er heller ikke store endringer som må gjøres den dagen man har lyst og behov til å bytte løsning. Med Hitra har du mulighet til å:

  • Bo i hele boligen selv
  • Leie ut en større del av boligen
  • Leie ut en mindre del av boligen
  • Leie ut både den større og mindre enheten samtidig
Hitra - et fleksibelt hus med utleiedel
I første etasje er det tre soverom, et bad og en utleiedel
Utleiedelen i Hitra

Kanskje du ikke har behov for å leie ut leiligheten i dag, men vil ha behov for det senere? Det kan være fordelaktig å tenke langsiktig. I dag er huset fylt opp av felles, dine og mine barn, men om ti år kommer de hjem på middag og får vasket klær. Da har du mulighet til å fortsette å bo i huset, men bruke det på en helt annen måte. En fleksibel bolig med utleiemulighet kan være løsningen!

Ta rette valg for deg og din leieboer

De fleste synes det er mange krav og regler å forholde seg til når man skal ha en utleiedel. Når vi i Systemhus bygger huset for deg passer vi på at alle krav til utleiedelen er ivaretatt og godkjent. Du skal dermed slippe å tenke på om vinduet er stort nok, eller om enheten faktisk betegnes som en utleiedel.

Men det du selv må bestemme er andre viktige valg som kan prege både din og leietakeren sin livskvalitet. Har du lagt til rette for lyddemping? Hva med skjerming? Om ikke disse faktorene er optimale fra første dag, vil det kunne bli et irritasjonsmoment. Derfor har vi et sterkt fokus på å bygge et friskt hjem - både for deg, din leietaker og selve huset. 

Alsvåg - et moderne hus med utleiedel
Litt under halve første etasje i Alsvåg er utleiedel
Utleiedelen i Alsvåg

Kan Systemhus gjøre en forskjell for deg?

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal starte en byggeprosess. Derfor er det viktig for oss å gi deg en trygg reise mot boligdrømmen, hvor vi bidrar med vår ekspertise. Vi er opptatt av at prosessen skal gå som dere ønsker fra første spadetak til nøklene er levert.

Har noen spørsmål, eller er litt nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe deg med å bygge drømmehuset med utleiedel? Kontakt din lokale byggmester i dag for en uforpliktende prat!